Honduras El Rosario microlot 750 gram

GKG29
kg
    Levertijd:3-5 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Deze specialty koffie komt van de boerderij El Rosario. Het is een gewassen arabica boon met een verfijnd aroma en smaak die doet denken aan caramel en rode vruchten. De boon wordt licht tot medium gebrand.

Boerderij El Rosario

De eigenaren van de koffieboerderij El Rosario werken samen in een cooperatie. Dit is een samenwerkingsverband die democratisch is en werkt voor de sociaal-economische ontwikkeling van het dorp. Zo kan er structureel gewerkt worden om de levensomstandigheden van de inwoners van de regio Intibucá te verbeteren.
 

Koffieboon proces

De oogsttijd van de koffiebessen loopt van december tot maart. De koffiebessen worden in de boerderij verwerkt en het fermentatieproces duurt tussen de 12 en 18 uur. Daarna worden de koffiebonen in patio's gelegd waar ze in de zon kunnen drogen. 
 
Medium roast
 
  • Koffiesoort - Arabica, Single origins, Specialty coffee
  • Smaak koffie - Zacht
  • Cuppingscore - 85 - 90
  • Verwerkingsproces - Washed
  • Hoeveelheid koffie - 750 gram
  • Werelddeel - Midden-Amerika
  • Land - Honduras
  • Regio - Intibucá

 

Downloads

download pdfOorsprongsdocument Honduras El Rosario (194.33 KB)