Concept Art Tampingstation Classic

CP4122
kg
    Levertijd:3-5 dagen
Bestel
  • Beschrijving
  • Meer

Met deze tampingstation kunt u makkelijk u koffie tampen. Hang uw filterdrager in de station en deze geeft u de stabiliteit om moeiteloos uw gemalen koffie aan te drukken. Deze tamping station is gemaakt van edelstaal, heeft 5 rubberen voetjes aan de onderzijde die er voor zorgen dat het station stevig staat.

Meer informatie

Het belang van goed tampen

Hoewel het vaak onderschat wordt, is goed tampen wel degelijk van belang voor de smaak van de koffie. Door het gelijkmatig tampen van de gemalen koffie wordt de druk op het maalsel gelijkmatig opgebouwd.

Tampen van koffiemaalsel

Het aanstampen van het koffiemaalsel wordt over het algemeen 'tamping' genoemd. Dit gebeurt door met een tamper het koffiemaalsel in het filterbakje aan te stampen. Doordat de koffie samengeperst wordt ontstaat een egaal laagje. Vervolgens wordt de filterdrager in de zetgroep gedraaid en kan de espressomachine zijn gang gaan.

Het belang van goed tampen

Hoewel het vaak onderschat wordt, is goed tampen wel degelijk van belang voor de smaak van de koffie. Door het gelijkmatig tampen van de gemalen koffie wordt de druk op het maalsel gelijkmatig opgebouwd. De losse maling verandert daarbij in een dikke koek. Het water zal daardoor door de gehele koek gedrukt worden en gelijkmatig extraheren. Wordt het maalsel scheef aangedrukt dan zal het water de weg van de minste weerstand zoeken en dus overwegend door het dunnere gedeelte van de koek dringen. De koffie zal daardoor niet geheel extraheren en minder vol en smaakvol zijn.

  • Gewicht - 0.2 kilo
  • Barista tools - Tamperstation