Ongebrande koffie

Hier vindt u groene ongebrande koffiebonen van Bellissimo, zowel Arabica als robusta bonen, uit verschillende landen zogenoemde Single Origins. Iedere koffieboon heeft zijn eigen type smaak. De smaakbeleving van vers gebrande, versgemalen koffie gaat alle omschrijvingen te buiten, maar sensationeel komt in de buurt. Zo is er de Colombia koffieboon die vol, stevig, en ietwat zoet met tonen van mocca is en de Kenia koffieboon AA die ietwat rins, fris en zuur van smaak is. De single origins ongebrande koffiebonen kunt u zelf melangeren tot uw ideale smaak, en branden naar uw voorkeur! 

kg

Brasil Daterra Monte Cristo 1 kilo ongebrand

Monte Cristo is één van de speciale koffiesoorten van Daterra, een van de beste koffieboerderijen van Brazilië. Deze koffie is diep en intens. De smaak doet denken aan donkere chocolade, donkerbruine karamel, rijpe zwarte kers, gedroogde rozijnen, gedroogd fruit. Ongebrande koffie.
BIO
kg

Brasil Nossa Senhora de Fatima Bio 1 kilo ongebrand

De boerderij Nossa Senhora de Fátima boerderij is gelegen in de beroemde Cerrado regio in Brazilië. Kenmerkend voor koffiebonen uit dit gebied zijn de delicate zuurgraad, de volle body en de chocolade smaak. De boerderij Nossa Senhora de Fatima produceert alleen biologische koffies en is zelfs de eerste koffieplantage die een Fair Trade certificaat ontving in het land. Naast koffie houdt de boer zich ook bezig met veeteelt en bosbouw. Door deze combinatie kan er optimaal gebruik gemaakt worden van irrigatie en natuurlijke bemesting.
kg

Brasil Santos 1 kilo ongebrand

Deze koffieboon wordt over de hele wereld gedronken. Heeft een wat zoetige smaak. De zuurgraad is laag. De koffie kan het best medium geroosterd worden dan blijft de smaak mild. De koffiebonen worden geplukt en in de schil gedroogd, daardoor is de boon wat zoet van smaak.
kg

Brasil Yellow Bourbon 1 kilo ongebrand

De Yellow Bourbon is een speciaal ras, omdat de koffiebes niet rood, maar geel is. De bonen zijn semi-washed, dat wil zeggen dat de bonen gewassen en gedroogd worden met de bessen er nog gedeeltelijk omheen. Daardoor krijgt de boon een wat zoetere en mokka-achtige smaak. Ongebrand koffie.
kg

Caruso blend 1 kilo ongebrand

De Caruso blend is een 100% arabica melange en heeft een krachtige en verfijnde smaak van cacao en noten.
NIEUW !
kg

Colombia Finca Las Flores 1 kilo ongebrande koffiebonen

Colombia Finca las Flores. Deze specialty coffee wordt rechtstreeks gekocht van de familie Arroya. De koffie die zij verbouwen is van fantastische kwaliteit met een cuppingscore van 87-89 punten. Omdat de oogst relatief klein is, kan alle aandacht naar kwaliteit gaan. De smaak is fruitig, caramel, beetje chocolade, marsepein, amandel.
kg

Colombia Supremo 1 kilo ongebrand koffie

Deze arabica koffiebonen worden met de hand geplukt in de hooglanden van het Andes gebergte. Alleen de mooiste en rijpste bonen worden geplukt voor deze single origin. Ongebrand koffie.
kg

Costa Rica Tarrazu 1 kilo ongebrand

Vanuit het absolute top segment uit Costa Rica brengen wij u deze lichte, milde en zeer smaakvolle single origin. De Costa Rica Tarrazu staat bekend om zijn schitterende balans tussen zijn volle, rijke aroma en zijn milde nasmaak.
kg

Dominican Republic 1 kilo ongebrand

De Dominican Republic ongebrande koffiebonen hebben een volle body, matige tot lichte zuurgraad met een rijk aroma en aardse tinten. Goed uitgebalanceerd, een koffieboon van uitstekende kwaliteit.
kg

Donizetti blend 1 kilo ongebrand

Een heerlijke en veelzijdige melange van 100% arabica bonen, geschikt voor elk type koffie. De melange heeft een smaak van aromatische kruiden en een vleugje sinaasappel. Ongebrand koffie
kg

Ethiopië Sidamo gr. 2 1 kilo ongebrand

Een uitzonderlijke kwaliteit koffie uit de regio Sidamo ten zuiden van de hoofdstad. De regio staat bekend om zijn ideale omstandigheden voor de koffieproductie. Deze koffie bezit een uitzonderlijke typische smaak, een stevig aroma en een zoete ietwat bloemige nasmaak.
kg

Ethiopië Yirgacheffe Gr.2 1 kilo ongebrande koffie

De befaamde koffiebonen uit de hoge bergen van Yirgacheffe zijn een ware sensatie voor de echte koffiekenners. De intense aroma’s, zoete smaken en een frisheid om kippenvel van te krijgen. Ongebrande koffie.
kg

Fresco blend 1 kilo ongebrand

De Fresco blend heeft een volle smaak, krachtig, maar toch zacht.
kg

Gayo Robusta 1 kilo ongebrand

Deze mooie robusta ongebrande koffiebonen worden rechtstreeks gekocht van de boeren-coöperatie in de Gayo mountains van Sumatra. Deze boon is ook heel goed te gebruiken om te melangeren.
kg

Guatemala Antigua Pastoral 1 kilo ongebrand

De Guatemala Antigua Pastoral koffiebonen behoren tot de mooiste bonen die Guatemala aan koffie te bieden heeft. De rijke vulkanische bodem, de lage vochtigheid, veel zon en koele nachten, leveren een koffieboon op die tot de top behoort. Heerlijk om zo te drinken of om mee te melangeren, een milde koffie met een volle body die helpt om een melange completer te maken.
BIO
kg

Honduras Bio 1 kilo ongebrand

Hele mooie biologische koffiebonen, mild en toegankelijk van smaak.
kg

Honduras El Rosario microlot 1 kilo ongebrand

Deze specialty koffiebonen komt van de boerderij El Rosario uit de regio Intibucá in Honduras. Het is een gewassen arabica boon met een verfijnd aroma en smaak die doet denken aan caramel en rode vruchten. Ongebrand koffie.
kg

India Kaapi robusta 1 kilo ongebrand

De India Kaapi is een hoge kwaliteit gewassen robusta uit India. Perfect om te melangeren.
kg

India Monsooned Malabar Arabica 1 kilo ongebrand

Deze Arabica koffie dankt zijn unieke volle smaak smaak en lage zuurgraad aan het monsooned proces waarbij de koffiebonen in de moessonwind een speciaal proces ondergaan. Dit proces wordt tegenwoordig nagebootst door de koffie met open luiken in grote pakhuizen te laten "drogen" in de vochtige winden aan de westkust. Om schimmelvorming te voorkomen wordt de koffie dagelijks omgekeerd en wordt na het seizoen dat loopt van juni tot september met de hand geselecteerd op kwaliteit. De Malabarkust in het zuidwesten van India ligt tussen de Arabische zee en de bergketen West-Ghats. De moerasachtige regio behoort tot het natste deel van India en is naast diverse specerijen uitermate geschikt voor de productie van koffie. Ongebrand koffie.
kg

India Monsooned Malabar Robusta 1 kilo ongebrand

De India Monsooned Malabar Robusta is waarschijnlijk de mooiste robusta die verkrijgbaar is. Geeft een volle nootachtige smaak. Perfect om te melangeren.
NIEUW !
kg

Indonesia Java Blawan arabica gr1. 1 kilo ongebrand

De Indonesia Java Blawan arabica is in vergelijking met andere Indonesische koffies volledig gewassen. Deze verwerking heeft een aanzienlijke invloed op de smaak als gevolg van het fermentatieproces van ca. 36 uur. De koffiebonen worden na het drogen zorgvuldig met de hand gesorteerd, wat leidt tot een zeer consistent en schoon cupprofiel. De smaak wordt omschreven als chocolade, kaneel, zwarte thee. De zuurgraad is laag.
kg

Indonesia Sulawesi Kalossi 1 kilo ongebrand

Deze 100% arabica komt van het eiland Sulawesi het vroegere Celebes. De koffie is krachtig van smaak met een zoete fruitige afdronk en een lage zuurgraad.
kg

Kenya AA plus 1 kilo ongebrand

De Kenya AA staat ook wel bekend als de “Grande Champagne” onder de koffiebonen. De AA laat duidelijk zien dat hier alleen Kenia’s beste bonen gebruikt worden die groeien op hoogtes van 2200 meter of hoger. Deze “Champagne” koffie heeft een zeer intense smaak, het best te omschrijven als rijk en donker met een zonder meer unieke nasmaak.
BIO
kg

SUMATRA LINTONG RAJA BATAK BIO 1 KILO ONGEBRANDE KOFFIEBONEN

Deze Sumatra Lintong Raja Batak is een semi washed arabica koffie. Hij is geproduceerd in Noord-Sumatra, ten westen van Lake Toba. Een aangename aromatische koffie met zoete tonen van chocolade, hazelnoot en mout.
kg

Malawi Arabica 1 kilo Ongebrand

De Malawi Arabica is een echt juweeltje uit Oost-Afrika. Deze unieke koffie heeft een volle body, een goede zuurgraad en een delicate bloemengeur die wordt gevolgd door aangename donkere chocoladetonen op de smaak en afgewerkt met een heerlijke pittige smaak van sinaasappelschil. Ongebrande koffie.
kg

Mexico Altura 1 kilo ongebrand

Heerlijke arabica koffiebonen uit de hooglanden van Mexico.Deze koffiebonen groeien op grote hoogte. Altura betekend ook 'hoogte' in het Spaans. Deze koffiebonen hebben een mooie complexe nootachtige smaak. Deze koffie is puur te drinken en ook goed te gebruiken in melanges.
BIO
kg

Mexico bio 1 kilo ongebrand

Milde en toegankelijke biologische koffieboon uit Mexico.
kg

Mexico decaf 1 kilo ongebrand

Deze cafeïnevrije koffieboon uit Mexico is een van de beste die te krijgen is. Mild van smaak. Wel de smaak niet de cafeïne.
kg

Nicaragua 'Un regalo de Dios' 1 kilo ongebrande koffiebonen

Deze ongebrande koffiebonen komen van een boerderij genaamd Un regalo de Dios wat betekend 'geschenk van God'. De koffie is al meerdere keren erkend als beste koffie van Nicaragua. Deze 'washed' arabica boon heeft een aroma van melkchocola met een ondertoon van banaan, bruine suiker en geroosterde amandelen. Met een gebalanceerde zuurgraad.
kg

Paganini blend 1 kilo ongebrand

Deze melange doet denken aan donkere chocolade met een vleugje zuurheid van gekonfijt fruit.
kg

Panama Boquete 1 kilo ongebrand

Voor deze single origin uit Pananma wordt alleen gebruik gemaakt van koffiebonen uit de Boquette regio. Bij kenners geroemd om zijn prachtige smaak van rode vruchten en bessen met een basis van cacao. Ongebrande koffiebonen
kg

Papua New Guinea 1 kilo ongebrand

Papua New Guinea koffie is nauw verwant aan de Jamaica Blue Mountain koffie en deelt veel van dezelfde eigenschappen.Het is een Arabic boon en heeft een laag cafeïne gehalte. Ze wordt geteeld in koelere hogere klimaten en levert een uitgebalanceerde volle smaak met een medium zuurgraad. Ongebrand koffie.
kg

Peru Arabica 1 kilo ongebrand

Deze arabica koffiebonen komen uit centraal Peru en groeien op een hoogte tussen de 1200 - 1350 meter boven de zeespiegel. Doordat de koffieplant in de schaduw groeit, rijpt de boon langzamer en krijgt deze een bijzondere smaak. Heeft een zacht bloemig aroma en smaaknoten van karamel, kaneel en cederhout.
BIO
kg

Peru Premium bio 1 kilo ongebrande koffiebonen

De Peru premium biologische koffiebonen zijn hoge kwaliteit. De bonen komen van ongeveer 25 kleine koffieboerderijen die allemaal op een biologische manier de koffieplanten bemesten en bewerken. Voor deze boeren is de koffieteelt hun enige bron van inkomsten. De koffieplantages liggen op 1600-1865 meter hoogte in de regio Cajamarca. De smaak is fris fruitig met een nasmaak van donkere chocolade en caramel.
kg

Proefpakket ongebrand melanges 9 x 1 kilo

Een proefpakket van de negen verschillende Italiaanse melanges ongebrande koffiebonen. Met dit proefpakket, kunt u zelf naar hartenlust melangeren en branden. De samenstelling van de melanges varieert van 100% arabica tot 35% robusta.
kg

Proefpakket ongebrande koffiebonen

Laat u verassen met dit proefpakket van 4 kilo ongebrande koffiebonen. Waaronder 3 kilo arabica bonen en 1 kilo robusta bonen. Met dit proefpakket ongebrande koffiebonen kunt u zelf de mooiste melanges samenstellen.
UIT VOORRAAD
kg

Rossini blend 1 kilo ongebrande koffiebonen

Een sterke en pittige Italiaanse melange van ongebrande koffiebonen met een lichte zuurgraad. Met tonen van gedroogd fruit en fijne chocolade in de smaak.
kg

Stradivari blend 1 kilo ongebrand

Deze melange is samengesteld uit de meest exclusieve koffiesoorten ter wereld. Met een aroma van bergbloemen en een smaak van donkere chocolade.
kg

Tanzania AA arabica 1 kilo ongebrand koffie

Een highland ongebrand arabica koffie, geteeld op de hellingen van de berg Kilimanjaro op 1900 meter boven de zeespiegel. Een koffie van uitstekende kwaliteit, zeer aromatisch, met een zoete smaak en fruitige en volle smaak.
kg

Togo robusta 1 kilo ongebrand

De Togo robusta is een pittige robusta die een melange een bite geeft. Puur kan deze boon gebruikt worden in een cappuccino.
kg

Toscanini blend 1 kilo ongebrand

De Toscanini blend is een 100 % arabica melange. De koffiebonen hebben een heerlijke zuurgraad die combineert met een zacht zoete smaak.
kg

Uganda Arabica Bugisu AA 1 kilo ongebrand

Gumutindo is de naam van de coöperatie waar deze koffie vandaan komt en betekent "uitstekende kwaliteit " in de lokale taal, een toepasselijke naam voor een voortreffelijke koffie. Heeft een zachte body en een smaak van citrus en passievrucht. De AA kwalificatie geeft aan dat de koffieboon tussen de 17 en 18 mm groot is. Ongebrand koffie.
kg

Vietnam gr.1 robusta 1 kilo ongebrande koffiebonen

Vietnam is een van grootste koffie producerende landen van de wereld. Weliswaar van robusta bonen. Deze robusta bonen zijn van de hoogste kwaliteit en perfect om mee te melangeren. Heeft een houtachtige smaak en een rokerig aroma. Ongebrand koffie.
kg

Vivaldi blend 1 kilo ongebrand

De Vivaldi blend is een arabica melange heeft een krachtige body en een fris zoete smaak. Ongebrand koffie.
kg

COLOMBIA EXCELSO BIO 1 KILO ONGEBRAND

Deze arabica koffieboon komt uit het zuidoostelijk gelegen gebied Huila. Deze groep boeren werken op de traditionele manier, plukken met de hand, laten de bonen drogen in de zon. De afzonderlijke boeren zijn zelf verantwoordelijk voor de productie. De koffieplaten groeien boven de 1500 meter. Heeft een zachte en milde cup, zoete afdronk en fijne zuren.